Ida & Rebecca

Vi är två själssystrar som träffades i Uppsala 2013 där vi båda läste en Master inom Internationell Hälsa, med bakgrund i Hälsopedagogik respektive som Sjuksköterska. Tillsammans upptäckte vi samtidigt yogans magiska kraft och efter vår första utbildning till att bli yogalärare på Zanzibar skapades drömmen om att anordna yoga retreats tillsammans.

Vår stora nyfikenhet och kärlek till livet gör att vi vill dela med oss av de vackra platser vi funnit & att få dela den magiska gemenskap som skapas genom yogan. 

På många sätt är vi varandras motsatser och precis som yin & yang så lyfter vi och stärker vi varandra för att skapa en omgivning av tillgivenhet, kärlek och acceptans. Vårt fokus är alltid att sprida glädje, yoga & gemenskap. Vi vill att Du ska må bra & vi vill genom våra yoga retreat ge dig tid att upptäcka nya sidor av dig själv, utforska yoga & meditation i gemenskap med andra, uppleva stunder av bliss och förundran samt att få fantastiska verktyg för att nå balans i livet.

Vi vill leva från hjärtat och inspirera dig till att göra detsamma. 

Ida Grimstedt

Our Yang in the Yin

Ida är en kvinna med sprudlande energi, stor empati för sina medmänniskor och som på grund av en ryggskada funnit yogans läkande kraft som hon gärna vill dela med sig av till alla. Hon är en godhjärtad och varm person som med sin otroliga närvaro, glädje, passion och styrka främst delar vinyasayogans dynamiska flöde.

Med en kandidat i Hälsopedagogik, en påbyggnad i Internaitonell Hälsa, RYT-200h Yoga Teacher Training, shiatsuassisteringar till yin yoga och en instruktörsutbildning i MediYoga steg 1 sprider hon energi, kunskap och mindfulness till sin omgivning samtidigt som hon utför volontärarbete i Tanzania, skriver kokböcker, lagar fantastisk mat och reser världen runt.

"The secret ingredient is always love"

Rebecca Fagernäs

Our Yin in the Yang

Rebecca är en kvinna med ett stort hjärta och omtanke för de människor hon möter i livet. Hon är en lugn, mjuk och kärleksfull själ, som gjord för att dela yinyogans och MediYogans läkande kraft. Med ett stort intresse för yogans och meditationens positiva effekter på vår hälsa brinner hon för att inspirera, studera, undervisa & sprida detta.

Med en master i Internationell Hälsa, RYT-200h Yoga Teacher Training, lärarutbildning i MediYoga steg 1, 2 & 3, MediYoga hormonbalans steg 1 & 2 , Restorative Yoga, Shakti Yoga 1, Yogisk filosofi samt YinYoga Teacher Training delar hon sin kunskap, kärlek och yogans positiva effekter till alla som kommer i hennes närhet, samtidigt som hon väver in yogans filosofi i allt hon gör.

"The highest form of wisdom is kindness"


Våra Yogastilar:

Vinyasa Yoga 

En dynamisk yogaform där vi rör oss i olika flöden i takt med vårt andetag. 
Ordet vinysasa betyder rörelse och denna form av yoga kan vara både fysiskt och mentalt utmanande.

Med Vinyasa Yoga stärker vi kroppen och ökar vår energi samtidigt som vi finner balans och ett lugn.
Klasserna är oftast lekfulla och innehåller både kraftfulla rörelser, meditationer samt andningsövningar.
Det är en aktiv yogaform med fokus på muskler, andning, rörelse och kroppskontroll.

Yin Yoga 

En lugn yogaform där vi håller positionerna stilla under en längre stund.
Yin Yoga är enkla ställningar som utförs liggande eller sittande där du låter dina muskler slappna av helt.
I Yin Yoga stannar vi i positionerna under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden.

Det som gör Yin Yoga unikt är att det är en yogaform som fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett,
myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna.
Yin Yoga är ett utmärkt komplement till dynamisk yoga och passar alla människor och kroppar.
Särskilt effektiv för dig som känner dig stel och som upplever mycket stress.

Shiatsu assistering

Shiatsu är en helande energimassage som tillsammans med yin yoga kan skapa stunder av magi. Under en del av våra yin yoga klasser kan du få assisteringar med shiatsu under positionerna. Assisteringarna kommer hjälpa dig att guidas djupare in i positionerna och med hjälp av beröringens kraft kan blockerad energi frigöras, balans i kroppens energiflöde skapas, värk och smärta lindras och kropp & sinne slappna av.

MediYoga

En medicinsk yogaform som kan användas för att nå balans, återhämtning eller för att njuta av att vara i nuet.
Det är en mjuk men kraftfull och meditativ yogaform som inriktas på andning och enkla kroppsövningar kombinerat med meditation och andningsövningar. MediYoga kan utföras av alla, antingen på sin matta eller på en stol. Varje pass är utformat för att få en specifik effekt på både kropp, sinne & energisystem. En del pass är utformade för att skapa balans i hormonsystemet.

Det som gör MediYoga unikt är att det är en yogaform som är utvecklad för att vara terapuetisk,
Att det finns (svensk) forskning som tydligt visat att MediYoga fungerar samt att alla instruktörer,
lärare och terapeuter har grundläggande medicinsk kunskap.


"
Sträva efter att vara närvarande i nuet,
acceptera det som händer,
hantera det du vill förändra
och var själv den förändring du vill se,
i andra och i världen."

Ida na Pingala

Vårt namn kommer från de två energikanalerna i vårt chakrasystem som jobbar på samma sätt mot balans som Yin & Yang. Dessa energikanaler heter Ida och Pingala och energin som flödar i dessa kanaler är våra maskulina respektive feminina energier.
Det sägs att både Ida och Pingala måste vara starka och flöda i balans för att vår stora energikanal ska kunna flöda fritt. 

På våra Yoga Retreat jobbar vi mycket med att öppna upp flödet av energi i både Ida och Pingala och vi brukar lägga upp våra yogapass med olika fokus utifrån vårt energisystem.

Ordet "na" i Ida na Pingala betyder "och" på swahili och är valt eftersom vi båda har spenderat mycket tid i Tanzania & Zanzibar och det är även där vi båda tog vår första utbildning till att bli yogalärare .